https://www.deurensale.nl/draairichting-deuren
Zoeken
Winkelmandje

Draairichting van een deur bepalen

Voordat u een nieuwe deur aanschaft, moet u weten wat de draairichting is. Voor binnen- en buitendeuren zit daar enigzins verschil in.

Draairichting van buitendeuren

Bij buitendeuren is het van groot belang de juiste draairichting aan te geven. Ga aan die kant van de deur staan waarbij u de deur naar u toe trekt bij het openen.

* Hangen de scharnieren aan de linkerkant dan is de deur linksdraaiend naar binnen. U bestelt dan een de draairichting L1 (Zie tekening)
* Hangen de scharnieren aan de rechterkant dan is de deur rechtsdraaiend naar binnen. U bestelt dan een de draairichting R2 (Zie tekening)
* Hangen de scharnieren aan de rechterkant dan is de deur rechtsdraaiend naar buiten. U bestelt dan een de draairichting R4 (Zie tekening)
* Hangen de scharnieren aan de linkerkant dan is de deur linksdraaiend naar buiten. U bestelt dan een de draairichting L3 (Zie tekening)

Bekijk hier ons assortiment buitendeuren.

Draairichting van binnendeuren

Bij stompe deuren is de draairichting niet van belang. Bij opdekdeuren dient u wel de draairichting op te geven. Vuistregel voor het bepalen van de draairichting van een opdekdeur:

* Ga aan die kant van de deur staan waarbij u de deur naar u toe trekt bij het openen.
* Hangen de scharnieren aan de linkerkant dan is de deur linksdraaiend. U bestelt dan een linksdraaiende opdekdeur. (Zie tekening)
* Hangen de scharnieren aan de rechterkant dan is de deur rechtsdraaiend. U bestelt dan een rechtsdraaiende opdekdeur. (Zie tekening)

Bekijk hier ons assortiment binnendeuren.

Contact | Algemene Voorwaarden | Sitemap